2170006080

Εργαστήριο Υποκριτικής

Εργαστήριο Υποκριτικής

Καλώς ήρθατε στο εργαστήριο υποκριτικής του χώρου τέχνης Hayati!

Η υποκριτική είναι η τέχνη της ερμηνείας ρόλων. Το εργαστήριό μας είναι χωρισμένο σε τρία τρίμηνα. Σε κάθε τρίμηνο δουλεύουμε ένα έργο και έναν συγγραφέα. Μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε ένα θεατρικό κείμενο, να προετοιμάζουμε έναν ρόλο, να ερμηνεύουμε έναν χαρακτήρα και να συνεργαζόμαστε με άλλους ηθοποιούς. Θα μάθουμε επίσης τεχνικές - εργαλεία που μας βοηθούν στην ανάγνωση κειμένων, την ανάλυση χαρακτήρων, τη χρήση φωνής και σώματος και την αποτύπωση συναισθημάτων.

Στα πλαίσια του μαθήματος δίνονται ασκήσεις που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων του υποκριτή - ηθοποιού. Σαν ομάδα πλέον μπορούμε να εξασκηθούμε σε διαφορετικά είδη υποκριτικής. Σημαντικό κομμάτι του εργαστηρίου είναι και ο αυτοσχεδιασμός. Το μάθημα του θεατρικού αυτοσχεδιασμού είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθουμε πώς να δημιουργούμε θεατρικές σκηνές και ρόλους χωρίς κάποιο συγκεκριμένο θεατρικό κείμενο. Θα μάθουμε πώς να κινούμαστε στον σκηνικό χώρο και να επικοινωνούμε με τον συμπαίκτη μας στα πλαίσια της αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας.

Ένα πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί πλήρες χωρίς το θεατρικό παιχνίδι, μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα που παίζεται ατομικά ή και σε ομάδες και βοηθά στη βελτίωση της επικοινωνίας και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Στο θεατρικό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες δημιουργούν και ερμηνεύουν διάφορους ρόλους και αναπτύσσουν τη φαντασία τους. Το παιχνίδι προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της ομάδας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ασχολούμαστε με τεχνικές υποκριτικής και αποκτούμε έναν κοινό κώδικα.

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να επιδείξετε τις δεξιότητες που αναπτύξατε και το αποτέλεσμα της δουλειάς σας σε μια κλειστή παρουσίαση.


Επιπρόσθετες πληροφορίες

Κάθε τρίμηνο έχει θεματική αυτοτέλεια και μπορεί να παρακολουθηθεί μόνο του. Ωστόσο το κάθε τρίμηνο είναι κομμάτι ενός ετήσιου προγράμματος που στόχο έχει την ανάπτυξη της εκφραστικότητας, της δημιουργίας, της συνεργασίας και της ενασχόλησης με την τέχνη της υποκριτικής. Τα τμήματα είναι ολιγομελή για να προλαβαίνουν όλοι να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν. Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες που επιθυμούν να εκφραστούν και να εξελιχθούν μέσω της τέχνης. Για εμάς κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Χαρά μας να την ανακαλύψουμε μαζί.

Ας ξεκινήσουμε!

Λεπτομέρειες Εργαστηρίου

Έναρξη: Α' τμήμα: Δευτέρα 13 Μαΐου και Β' τμήμα: Τετάρτη 15 Μαΐου
Λήξη: Α' τμήμα: Δευτέρα 29 Ιουλίου και Β' τμήμα: Τετάρτη 31 Ιουλίου

Κάθε Δευτέρα: Α' τμήμα 18:00 -21:00 // Κάθε Τετάρτη: Β' τμήμα 18:00 -21:00 (σε περίπτωση που συμπληρωθούν τα τμήματα θα προστεθεί κι άλλο τμήμα)

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα ή Δευτέρα ή Τετάρτη.

Αν ενδιαφέρεστε για το εργαστήριο συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε στο 217 000 6080.

crossmenu